3 Aralık 2017 Pazar

20 Aralık 2017'de Başlayan Satürn Oğlak Süreci Burcunuzu Nasıl Etkileyecek?



Zamanın ve karmanın efendisi Satürn, 20 Aralık 2017 itibariyle  yönettiği Oğlak burcuna girecek ve 2 buçuk yıl, yani 22 Mart 2020'ye kadar Oğlak burcunda kalacak. Sonrasında 1 Mayıs itibariyle retroya girecek ve 1 Temmuz- 17 Aralık arasında yine oğlak burcuna dönerek son hesaplarını yapacak. 17 Aralık 2020 sonrası ise tamamen kova burcuna geçecek. Satürn yöneticisi olduğu oğlak burcunda daha çok güçlü ve olumlu özelliklerini gösterir. Dayanıklı, sabırlı, sistem kuran, çalışkan, dürüst, etik, kaliteyi seven, programlı, stratejik, lider ruhlu ve adildir. Satürn, bu 2 buçuk yıllık geçişinde Pluto, Jüpiter, Güney Düğüm ve Neptün ile güçlü kontaklar kuracak. Bu kontaklar Satürn'nün -eğer haritada bir noktayı tetikliyorsa ve  yukarıda saydığım değerlere sahipse- kişileri maddi-manevi yukarılara taşıyacağını ve yıllardır bekledikleri fırsatları karşısına çıkartacağını göstermekte. 

Satürn'ün oğlak sürecinden en fazla boğa ve başak burçları ve bu burçlarda yerleşimleri olanlar fayda görecekler. Sonrasında ise akrep ve balık burçları geliyor. Satürn'ün zorlayacağı burçlar ise: koç, yengeç, terazi ve oğlak olacak. 

Tembellik, dedikodu, adaletsizlik, etik değerleri önemsememe, hak yeme gibi Satürn'ün hiç hoşlanmadığı özelliklere sahipseniz...veya karmanız negatifte kabarık ise ve üstüne de haritanızda koç, terazi, oğlak veya yengeç etkisi var ise, 2018'e hiç girmeyin derim, hele 2019'u direk geçin  :) Benden söylemesi..

Satürn'ün sevdiği özelliklere sahipseniz sizi pek fazla hırpalamayacak ve size yaşattığı zorlukların yanında yeni fırsatlar da çıkartacaktır. Önemli olan doğru yöne bakmak ve onları yakalamak. 

Doğum haritanızda Satün'nün burcu, pozisyonu ve açıları çok önemlidir. Bunlar zorlanmanızın sebeplerini ve zorluk derecenizi gösterir. Eğer yerleşimi problemli ise, transitleri sizi daha fazla zorlar, ancak yerleşimi güçlü ise sıkı çalışma ile güçlenerek çıkacağınız bir ortam oluşturur. 
Yay ve ikizler burcu etkisi taşıyanlar: 2015 itibariyle hayatlarını kabusa çeviren Satürn' veda etmekten çok mutlu olacaklar:) Aslan kova burcu etkisi olanlar ise; Satürn'den destek göremeseler de en azından zorlayıcı açılarına maruz kalmayacaklar. 

Şimdi 20 Aralık 2017-22 Mart 2020 arasında Oğlak seyrindeki Satürn'nün burçlara olan etkilerine gelelim:


Koç ve Yükselen Koç

10.evinizden geçen Satürn 8. ve 12. evlerden alacağı destek ile kariyer hayatınızı en yüksek mevkisi için size fırsat sunabilir. Ev, mekan değişimleri, hatta şehir veya ülke değişimlerinin görülmesi de olası. Uzak mesafelerden gelen eğitim, iş, evlilik gibi ciddi teklifler olacaktır.  Bunun yanında miras veya eş ve ortaklardan gelen paraların değerlendirilmesi ve yatırım yapılması durumları belirebilir. Bunlar size uzun vadede çoğalarak dönecektir. 
İş yeriniz ve kariyerinizde sıkıntı çıkması durumunda ise Satürn'nün açacağı yeni yola doğru devam etmenizi öneririm. Pluto ile birlikteliği kariyerinizde, evinizde veya yaşantınızda ciddi bir dönüşüme sebep olacaktır ve bu süreç sonrasında hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Değişimi kabullenin, yeni ufuklara yelken açın...

Boğa ve Yükselen Boğa

Satürn 9. evinizde olacak. 7 ve 11. evlerden gelen destekler ile- eğer evli değilseniz- aşık olarak evlenip çocuk yapmak için çok aşırı uygun bir süreç geliyor😊 Üniversite eğitimi almak isteyenler zorlu bir sürece girmekle birlikte çok güçlü destekler bulacaklar. Mesela takıntılı bir öğretmenin sizi derste zorlarken aynı zamanda Erasmus sınavını kazanıp burs almanız gibi durumlar...Aynı durumlar yayıncılık , din çalışanları, yükseköğretim çalışanları, ordu mensupları, uzak mesafeli işlerin(havayolu taşımacılığı gibi) çalışanları için de geçerli. 
Kendinizi düşünsel yönden geliştirmek için her türlü fırsatı Satürn karşınıza çıkartacaktır. Bol okumalı, araştırmalı, iletişimli bir döneme giriyorsunuz. Kendi işinizi açmak istiyorsanız da bunun için uygun fırsatların ortaya çıkması sizi hayallerinize ulaştıracaktır. Özellikle 2012 Eylül-2015 Eylül arasında yaşadığını kayıplar ne denli fazla ise, bu dönemde size gelecek olan fırsatlar o denli çok olacaktır.

İkizler ve Yükselen İkizler

Satürn 8. evinizde olacak. 2015 itibariyle size dünyayı dar eden Satürn artık size zorluk çıkartmayı bırakacak :) 6. ve 10. evinizdeki destekler ile kariyerinizde ve sağlığınızda güçlü destekler sizi bekliyor. Yine de 8. evin ölüm, yeniden dönüşüm, gizli saklı işler, borçlar ve ameliyatlar evi olduğunu unutmamak gerek. Sizi sağlık, eşin kaynakları ve miras-nafaka gibi konularda zorlasa bile, güzel açıları bu durumlardan güçlenerek çıkacağınızı göstermekte. Doktorların 'bu iyileşmez' dedikleri hastalıklardan kurtulmanıza yönelik açılar var diyebilirim :) Uzun süredir sizi rahatsız eden sağlık sıkıntıları, eğer çaba gösterirseniz (meditasyon, tedavi süreci, alternatif tıp vs. siz her yolu deneyin) yok olacaklar... Ayrıca ruhsal konulara yönelme, bilinçaltı temizliği, NLP kursuna katılma gibi planlarınız varsa bu süreç sizi çok destekleyecektir. Kariyerde yeni gelişmeler, iş koşullarının iyileşmesi gibi güzel haberler de yolda. 

Yengeç ve Yükselen Yengeç

2010 yılından beridir yüzü gülmeyen yengeçler...Satürn 7. evinizde olacak. Yükselenin karşısında olacak bu açılar sizi birçok alanda zorlamakla birlikte çok güçlü destekleriniz de bulunmakta. (mesela 2010-2012 arası desteksiz kalınca yaşadıklarınızı hatırlıyorsunuzdur...neyse ki şimdi o kadar zor olmayacak) 
2018 Kasım'a kadar Jüpiter sizi çok güçlü şekilde destekleyecek.  2018 Kasım'da ise, kuzey ay düğümünün yengeç burcuna geçişi size büyük şansların gelmeye başladığı 18 aylık bir sürenin başlaması anlamına geliyor. Şubat 2019 itibariyle de Uranüs'ün boğaya geçmesi sizi müthiş rahatlatacak. İşte o arada kalan kısım; yani Kasım 2018-Şubat 2019 arasına dikkat ederseniz gerisi kolay:) 
Hatta Satürn'ün açıları sizlere güzel bir evlilik, çocuk sahibi olma gibi konularda büyük destek sağlayacak. 2010 sonrasında yıkılan hayatlarınız kalıcı şekilde yeniden şekillenecek. Kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz. Kariyerin değişmesi, ev-şehir değişikliklerinin gündeme gelmesi ve şartların iyileşmesini bekleyebilirsiniz. Yüksek öğretim ve yurt dışı konularında fırsatların karşınıza çıkması, beklemediğiniz ortaklık tekliflerinin gelmesi gibi sürprizler de olası. 

Aslan ve Yükselen Aslan

Satürn 6. evinizde olacak. 6. ev geçişi günlük çalışma koşullarının zorlaşmasını, sorumluluklarınızın artmasını, bazen hem evde hem işte yoğun çalışmayı gösteriyor. Ancak 4. ve 8. evlerden gelen destekler, bu durumun 2019 sonrasında kariyerinize ve gelirlerinizi güzel etki edeceğini de gösteren bir durumda. Bunun sonuçlarını hemen görmeyebilirsiniz; ancak Satürn sabır gezegeni :) 
Satürn geçişi angarya işleri, sağlık konularını, hatta belki de ameliyat gibi can sıkıcı durumları gündeme getirebilir ancak destekleri, bu süreçleri rahat atlatacağınızı gösteriyor. Maddi açıdan yapacağınız mantıklı yatırımlar size 2024 ve sonrasında çok güçlü gelir kapıları açacaktır.(aldığınız arsanın önünden yol geçmesi gibi)

Başak ve yükselen Başak
Satürn 5. evinizde olacak. Havada aşk kokusu olabilir... Artık Satürn'den ne kadar aşk olursa.. mantık aşkı kokusu :) 3. ve 7. evlerden destekler sizi tam hayalinizdeki gibi iletişim kurabileceğiniz, uzlaşabileceğiniz, fikren uyum içinde olacağınız, kavgadan uzak ve uygun dozda romantiklik de içeren bir evlilik-ortaklık konularını gündeme getirebilir. Kültürel gelişiminiz açısından uygun fırsatların-eğitimlerin karşınıza çıkması, daha fazla seyahat etme durumlarının oluşması pek muhtemel. Çocuk istiyorsanız tam sırası! Şöyle dilediğiniz gibi sakin, aklı-mantığı çalışan, büyümüş de küçülmüş bir ufaklık aileye gelebilir:) Çocukların eğitimi ile ilgili sorumlulukların gündeme gelebilir. Mesela yeni okula başlayan oğlunuza ders çalıştırmanız lazımdır. Yeni bir hobiye başlama durumu olabilir. Veya tam tersi; bir hobinizi yeni bir hobiyle değiştirme gibi durumlar görülebilir. Kendinizi yalnız ve mutsuz hissederseniz düzenli olarak spor yapın veya kendinize hobi bulun, çünkü Satürn 5. ev (aynı zamanda mutluluk evi) sürecinde melankolik eğilimler artabilir. Mutlu olmak için çaba sarf etmeniz lazım. 

Terazi ve Yükselen Terazi
Satürn 4. evinizde olacak. Evinizin, şehrinizin değişimi gibi konular gündeme gelebilir. Hiç olmadı, ev dekorasyonunuzu değiştirebilirsiniz diyelim...Bazen eve gelen yeni bireyler olabiliyor (örneğin annaneniz yanınıza taşınabilir, ev arkadaşı edinebilirsiniz) 
2. ve 6. evlerden gelen destekler maddi durumunuzun artacağını ve iş koşullarınızın da iyileşeceğini gösteriyor. Kariyerinizle ilgili zorlanmalar olsa da gelen destekler bu zorlukları aşacağınızı ve yükseleceğinizi gösteriyor. Ancak hayalinizdeki yükselmeye biraz daha var.. İş yerinde bazı angarya işler üstünüze kalabilir ve bu durum canınızı sıkabilir. Örneğin 6 kişi çalışırken sayı 4'e inebilir ve haliyle daha fazla çalışmak durumunda kalırsınız. Ya da eşiniz fazla mesaisi nedeniyle evle ilgilenemez ve sizin ilgilenmeniz gerekebilir; tabi yine sorumluluklar sizin üstünüze kalır. 2019 Şubat itibariyle Uranüs'ün sizi zorlamayı bırakmasıyla çok rahatladığınızı hissedeceksiniz ve kariyeriniz de bu tarihten sonra daha rahat ilerleyecek. 2010 itibariyle çok yoruldunuz, 2018-2020 arası da önceki dönemler kadar olmasa da biraz yorucu olacak ancak 2020 sonrası çok rahat olacak :) Az kaldı, biraz sabretmeniz gerek. 

Akrep ve Yükselen Akrep

Satürn 3. evinizde olacak. Bu dönemin açılarının en fazla destekleyeceği burç sizsiniz diyebilirim :) Jüpiter-Pluto ve Neptün el ele verip sizi hayallerinizi gerçekleştirmeniz için her şeyi yapacaklar. Aşkı bulmadan istediğiniz eğitimi almaya, gezip dolaşmaya, çocuk sahibi olmaya kadar haritanızın yerleşimine göre değişik alanlarda istedikleriniz size gelecek. Kasım 2018'de düğümlerin de destekleyici pozisyona geçmesi sizde, körün istediği bir göz, Allah vermiş 2 göz durumunu getirecek. 2012 Eylül-2015 Eylül arasında gidenlerin yerine 3 katı filan gelir diye düşünüyorum bu güzel desteklerde.. Mayıs 2018 itibariyle Uranüs'ün kaşıt burcunu boğaya geçmesi sizleri hafiften zorlamaya başlasa da, o sürece kadar elde edecekleriniz; sizin en uç noktalardaki akrepsel isteklerinize bile fazlasıyla yetecek düzeyde.

Yay ve Yükselen Yay

Satürn 2. evinizde olacak. Eğer para biriktirebilen ve ölçülü harcayan bir yaysanız (zaten biriktiriyorsa yengeç, oğlak, akrep, boğa, başak etkisi filan vardır; yoksa yayın para biriktirdiği pek görülen bir durum değil) müthiş yatırım fırsatları ile karşılaşırsınız. Eee tabi yatırımı yaparken de biraz maddi olarak zorlanma durumu olabilir, ancak 12. ve 4. evlerden destekleri güçlü olduğu için yatırımlarınızın ileride size büyük yarar sağlayacağından emin olabilirsiniz. Yani örneğin alacağınız arsanın önünden kısa bir süre sonra yol geçeceğini öğrenebilirsiniz:) Eğer elinize geçen parayı harcayangillerdenseniz Satürn 2. evinizden geçerken para biriktirmeniz gerektiğini size öğretecektir:)
Yurt dışı eğitim-seyahat durumlarının ortaya çıkması, şehir-ev değiştirme gibi durumlar da olası. Daha iyi şartlara doğru bir geçiş söz konusu. Satürn-Şiron problemli açısı sizi 2015'ten beridir çok hırpaladı, en azından bunun bitmesi bile büyük bir olay :) Satürn artık sizi zorlayan durumundan uzaklaşıyor ve 2018 Kasım ayı itibariyle Jüpiter de yay burcuna geçince sizleri çok güzel günler beklemekte :)

Oğlak ve Yükselen Oğlak
Satürn 1. evinizde olacak. Oğlak etkililer için ilginç açılar var; zira Satürn'ün kuracağı kontakların güzel olması onları çok güçlendirecek ve önlerine fırsatlar çıkartacak. Ancak yine de karmanın ve zamanın efendisi ve astrolojinin birincil kötücüllerinden Satürn'den bahsediyoruz... zorlamadan bırakmayan bir gezegen arkadaşımız olunca o fırsatların çok da rahat geleceğini düşünmemek gerek :) Yenilenme ve dönüşme dönemine girmek üzeresiniz. Bazıları için zayıflama ve diyet, bazıları için hastalıktan iyileşme ve yeni bir yaşama başlama söz konusu. Bazıları için evlenme,çocuk sahibi olma, yeni bir iş için yeni bir şehre taşınma, ev kurma, boşanma,tek başına yaşamaya başlama veya kendi işine sahip olma gibi yükü fazla olaylar getirecek. Ancak ne getirirse getirsin, ciddi sorumluluk ve çalışma gerektiren durumlar sizleri bekliyor. Alacağınız destekler, zorlanmanıza rağmen amaçlarınıza ulaşacağınızı ve başarılı olacağınıza işaret ediyor. 2018 Mayıs itibariyle Uranüs de sizi desteklemeye başlayacak ve hayat daha keyifli bir hale gelecek. O zaman kadar Satürn'nün size getireceği angaryaları tamamlayın, sonrası çok rahat olacak.

Kova ve Yükselen Kova
Satürn 12. evinizde olacak. Gizli düşmanlar, kapalı kalma, yurt dışı, depresif hissetme, sağlık sıkıntıları gibi konular gündeme gelebilir ancak 2. ve 10. evlerden gelen desteklerin de olması sizleri bu durumlarla baş etme konusunda rahatlatacaktır. Kariyer ve maddi konular hayatın sorunsuz kısımlarından olacak ve bu dönemde yatırım için karşınıza müthiş desteklerin çıkması muhtemel. Ayrıca ruhsal konulara yönelme, bilinçaltı temizliği, NLP kursuna katılma gibi planlarınız varsa bu süreç sizi çok destekleyecektir. 2012 Eylül -2015 Ekim arasında zorlandığınız alanlarda size destekler yağmaya başlayacak. Tutulmaların da desteği, sizi hem hayalinizi kurduğunuz durumlara ulaştırırken hem de geçmiş travmalarınızı iyileştirmeye yönelik durumları-kişileri karşınıza çıkartacaktır. Bu iyi bir yaşam koçu veya hipnoterapist olabilir. Yurt dışına çıkma, hatta yerleşme, yurt dışında eğitim fırsatlarının çıkması gibi şanslar karşınıza çıkarsa kesinlikle değerlendirin derim, sıkı çalışma ile iyi işler başarırsınız. 

Balık ve yükselen Balık
Satürn 11. evinizde olacak. Siz de Satürn oğlak sürecinden en fazla desteği alan gruptasınız. Zaten 2015 itibariyle çok zor dönemlerden geçtiniz, eee artık siz de mutlu olun, sizin de yüzünüz gülsün :) Satürn artık sizi köstekleyen açıdan çıkıp destekleyici duruma geçiyor. 9. ve 11. evlerden gelen destekler çocuk sahibi olma, evlilik, hayalindeki aşkı bulma gibi konularda size yardımcı olacak. Yüksek eğitim, yurt dışı, kültürel faaliyetlerin artması gündeme gelecektir. Kendi işinin patronu olma arzunu var ise bu dönem size yarayacak! Uzak seyahatler, akademi konularında ilerleme gibi arzularınız var ise karşınıza bu fırsatların çıkma durumu çok yüksek. 2018 Mayıs itibariyle Uranüs sizi desteklemeye başlayınca, son 7 yıldır bir türlü elinize geçmeyen paraların ve fırsatların teker teker size geldiğini göreceksiniz ve maddi-manevi  rahatlayacaksınız.

Sevgiyle kalın :)

Yazar:İlkay Çıkla 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder