25 Ağustos 2017 Cuma

Astrolojide Görsel-Dokunsal- İşitsel Öğeler ve İlişkilerinize Etkileri

Merhaba sevgili dostlar,


Bugünkü konumuz astroloji ve iletişim dili. İnsanlar görsel, dokunsal veya işitsel özelliklerden en az birini veya daha fazlasını gösterirler. NLP kurslarında özellikle bu konuyu özenle işlerler çünkü bu insanların iletişim-öğrenme tarzlarını çok etkiler. Öncelikle kendinizin hangisine yatkın olduğunuzu bulmalısınız, öğrenme modelini buna göre düzenleyip kısa sürede çok daha başarılı olabilirsiniz. Ayrıca iletişim kurmak istediğiniz kişilerin-sevgililerinizin hangisine yatkın olduğunu anlamak da aranızdaki iletişimi güçlendirecektir.


Örneğin astroloji haritasında güçlü koç-terazi etkisi olanların görseli yüksektir. İkizler etkisi veya merküryen özellikleri baskınsa işitseli yüksektir. Başak etikleri genelde hem görsel hem işitsel oluyor. Boğa, oğlak, akrep, balık, yengeç etkileri tipik bir dokunsal kişiyi gösterir. Aslan, yay ve kovalar ise genelde işitsel ve görsel oluyorlar. 
Tabi harita bir bütün, örneğin ben bir yay burcuyum, yükselen yengeç ve güçlü başak-balık-akrep etkileri ile kendimi görsel-dokunsal ağırlıklı olarak tanımlayabilirim.

Görseller: adı üstünde, görünüm önemli. Kendi kılığı kıyafeti başta olmak üzere etraftaki her türlü görüntüyü incelerler. Odanın dekoru, renkleri, uyumu..onlar için oldukça önemlidir. Rahat olmayan bir ayakkabıyı sırf güzel duruyor diye giyen birisi var ise işte o görseldir 😊 

Dokunsallar: genelde daha fazla konfor arayan ve görünümle çok da ilgili olmayan bireyleri gösterir. Onlar için işlevsel, pratik ve en önemlisi rahat ürünler gerekir. Dokunsal/hissel yönleri çok gelişmiştir. Bir odanın şekline değil, koltuğun rahatlığına odaklanırlar. Ayakkabı alırken rengi değil, rahat ve kullanışlı olması önemlidir. Genelde 6. hisleri gelişmiş olur.

İşitseller:  hayatlarında hep müzikle iç içedirler, kulaklarından kulaklık eksik olmaz. Genelde müzik enstrümanı çalarlar (ya da çalmayı denerler) Onlar için ağzınızdan çıkan her söz, vurgulama, ima çok önemlidir çünkü dinledikleri şeyler onların algılarını oluşturur. günde 5 saat telefonla-skype üzerinden vs. konuşmak isteyen sevgiliniz varsa: o işitseldir...


İnsanların rüyaları dahi buna göre şekilleniyor desem 💤

Örneğin dokunsallar rüyalarında daha çok duygu hissederler, görsellerin rüyalarında renkler çok nettir, işitseller daha çok seslere odaklanırlar.

Gelelim ilişkilere etkilerine... sevgiliniz görsel bir koç erkeği ise ve siz sade ve sade-rahat giyinen bir oğlak bayanıysanız sorun var demektir. Ya da siz kıyafetine çok dikkat eden bir başak bayanıysanız ve dokunsal bir akrep ile birlikteyseniz, onun neden gösterişsiz kıyafet giydiğini ve sürekli elinizi tutmak zorunda olduğunu bir türlü anlamazsınız. İşitsel bir ikizler bayanıysanız konuşmayan ve mum yakan bir balık erkeği size iletişim olmadığı kanısını verecektir (ancak sevgili balığımızın iletişim tarzı konuşmaktan ziyade birlikte hayallere dalmaktır) 
Aslında onların kafanızı karıştırma niyeti yok, sadece tarzınız farklı..Ve birbirinizin tarzını algıladığınız sürece güzel bir ilişki kurulabilir.



İlişkilerinizde Görsel-Dokunsal-İşitsel Öğrelerin Etkileri 


Dokunsal sevgiliniz varsa parfüm, saçların kokusu, dudak kremi vs kişisel bakım ürünler önemli..El ele tutuşmak, sarılmak gibi aktiviteleri daha sık yapın, size daha fazla bağlandığını göreceksiniz. Yeni saç biçiminizi ya da özene bezene uydurduğunuz kıyafetinizi fark etmesini pek beklemeyin. Tad alma konusunda genelde gelişmiş oluyorlar, yemek konuları önemli!

İşitsel ise ona bol bol övgü sözcükleri söyleyin. Üstüne bir de sesiniz güzelse gerçekten harika olur-hatta sizi sırf bu özelliğinizden dolayı seçmiş bile olabilir. Genelde işitsellerin kültür düzeyleri yüksektir, sizin de kültür düzeyinizin yüksek olması gerek, yoksa gidip başka birilerinle konuşmaya başlayacaktır 😌




Görsel ise kıyafetlerinize önem verin- dik oturun, evde renk uyumuna özen gösterin. Dış görünüşünüzdeki en ufak değişimi bile algılayacağından farklı tarzlar-saç-kıyafet vs denemeniz onu mutlu edecektir. Ayrıca farklı-ve güzel mekanlara gitmek de hoşuna gidecektir. Günde 3 tencere yemek yapmanız veya saçınızı onun için süpürge etmeniz onun için bir şey ifade etmez..Saçınızı süpürge şeklinde görmek de istemez zaten 😆 Pratik ve kullanışlı hediyelerden ziyade gösterişli hediyelerden hoşlanırlar.

Biraz önce okuduğum bir haber 25.000 yıl ve daha da öncesinde yaşayan Neandertallerin kıyafet alışkanlıkları ile ilgiliydi. (Yazı için TIKLAYINBazı bilim insanları Neandertallerin kıyafetlerin görünüme-tarzına önem verdiğini iddia etmekteler. Hatta kazılarda kartal pençelerinden takı yaptıklarına dair bulgular varmış..(bulması pek kolay olmamıştır herhalde?)

Ben tarih boyunca insanlığın varoluşunda görsel-işitsel-dokunsal özelliklerinin olduğunu düşünüyorum. Görseller olmasaydı mağaralara kim resim çizecekti? Görseller olmasa herhalde altın,pırlanta da çok da önemli olmazdı. Süs eşyaları gereksiz olurdu-sonuçta olmazsa olmaz değiller...
Dokunsallar olmasa tarih notlarını kim tutacaktı? Daha konforlu kıyafetler nasıl dizayn edilecekti? İşitseller olmasa birçok arkeolojik kazıda bulunan müzik enstrümanları nasıl oluşacaktı? Destanları, ünlü hikayeleri kimler anlatacaktı ve halkların sözlü kültürleri nasıl oluşacaktı ?

Kısacası Neandertallerin kıyafet tarzlarının ve süslenme davranışı göstermeleri bana çok doğal geldi... 
Sırf bizden 1 milyon yıl önce yaşadılar diye atalarımızın yeteneklerini fazla küçümsediğimiz kanaatindeyim. Evrimin sonunda ortaya çıkan biz homo sapienslerin bu özellikleri daha fazla gelişmiş olabilir, ancak onlar da 1-2 milyon yıl önce bir yerlerden başlamışlar diye düşünüyorum 😊

Yazar: Astrolog İlkay Çıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder